Nieuwe badkamer

De eerste en wellicht wel belangrijkste stap in uw zoektocht naar de ideale badkamer is het maken van een badkamerontwerp. In dit ontwerp wordt geschetst waar de gewenste sanitaire voorzieningen in de badkamer geplaatst worden. Uiteraard is de afmeting van de badkamer hierbij een belangrijk uitgangspunt. Maar zelfs voor een kleine badkamer zijn allerlei creatieve oplossingen te verzinnen, waardoor er meer mogelijkheden zijn dan u wellicht voor mogelijk had gehouden.
Daarnaast kan een goed ontwerp u behoeden voor teleurstellingen en tegenvallers. Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte is het dan ook aan te bevelen met een professionele ontwerper of adviseur aan tafel te gaan zitten.

Afmetingen badkamer

Hoe groot is de badkamer? Waar zitten deuren en ramen in de ruimte? Is er sprake van schuine wanden, muurtjes, balken of andere ruimtebeperkende elementen waar rekening mee moet worden gehouden?

Gebruikerswensen

Hierbij gaat het er met name om wat u persoonlijk belangrijk vindt bij een badkamer. Hoeveel personen zullen gebruik gaan maken van de badkamer? Ziet u de badkamer met name als een functionele ruimte, of moet het een ruimte zijn waar je tijd neemt om te ontspannen? Welke sanitaire voorzieningen wilt u graag in uw badkamer plaatsen, bv. een (dubbele) wastafel, aparte douchecabine, ligbad, opbergmeubels etc. Bent u op zoek naar luxe, zoals bijv. een bubbelbad of een stoomcabine?

Installeren

Welke badkamerstijl past bij u: klassiek, moderne, design of landelijk? Welke kleuren vindt u mooi?

Onze leveranciers hebben zeer ervaren adviseurs en creatieve ontwerpers in dienst. Zij nemen graag rustig de tijd om samen met u alle mogelijkheden door te spreken zodat u uiteindelijk een badkamer heeft die perfect aansluit bij uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Dit gesprek houden wij bij voorkeur in de showroom bij een van onze leveranciers, zodat we aan de hand van een groot aantal badkameropstellingen de mogelijkheden kunnen concretiseren. Uiteraard bent u altijd van harte welkom om de mogelijkheden met onze ontwerpers en adviseurs door te spreken en een ontwerp te laten maken. Wij adviseren om vooraf met ons een afspraak te maken. Ons telefoonnummer is: 0297-284295.

Van der Wilt is het bedrijf dat uw badkamer of toilet voor u aanlegt, renoveert en aansluit van A tot Z. Voor het renoveren van uw badkamer of toilet regelen wij het complete traject: van de sloop van de oude badkamer of toilet tot aan de nieuwe oplevering en alles wat daar tussenin moet gebeuren. Tegelzetter, stukadoor: alles wordt door Van der Wilt voor u geregeld.

Waar moet ik aan denken bij het ontwerp van een nieuwe badkamer?

  1. Zorg voor voldoende ventilatie.
  2. Bepaal waar stopcontacten moeten komen. Het is handig om een stopcontact in de buurt van de wastafel te hebben in verband met een scheerapparaat of haarföhn. Dit stopcontact moet altijd geaard zijn. Voor elektra in de badkamer gelden op dit gebied strenge eisen vanwege de hoge luchtvochtigheid en spetterend water.
  3. Denk aan het verlichtingsplan.

Van der Wilt werkt nauw samen met diverse sanitair leveranciers; u kiest een badkamer of toilet uit bij een sanitairshowroom en wij doen de rest.

Een mooie designradiator voor in de keuken, badkamer of toilet plaatsen wij ook voor u: er is een ruimte keuze in prijs en soort en vrijwel elke kleur is te verkrijgen.