Thermostaten

Wat is het verschil tussen een kamer- en klokthermostaat?

De kamerthermostaat regelt het aan- en uitschakelen van de cv-ketel. U stelt de temperatuur in uw woning in en zet deze, bijvoorbeeld �s avonds, handmatig weer lager.

De klokthermostaat regelt de verwarming volautomatisch. U hoeft hem maar ��n keer in te stellen en hij volgt volledig uw leefpatroon. Dit is comfortabel en gemakkelijk en bovendien milieuvriendelijker. Handig als u op vakantie gaat, even weg bent van thuis of langer op wilt blijven.

Van der Wilt heeft voor elke behoefte de juiste kamer- of klokthermostaat met een fraai design en groot gebruiksgemak.

Wat is een goede locatie voor een kamer-/klokthermostaat?

Dat is een plaats waar de thermostaat kan reageren op radiatorwarmte. De thermostaat reageert namelijk op de binnentemperatuur. Meestal is dit uw woonkamer, omdat daar meestal warmte gewenst wordt als u thuis bent.

Wat is een weersafhankelijke regeling?

U kunt ook kiezen voor een weersafhankelijke regeling. Deze stuurt de ketel aan op basis van de buitentemperatuur. Wanneer het echt koud is, dan laat deze de brander aangaan totdat een hoge watertemperatuur bereikt is, bij zacht weer is een lage watertemperatuur genoeg.

De weersafhankelijke regeling is dus voor u een oplossing wanneer er met name gebruik wordt gemaakt van veel ruimtes overdag die in gebruik zijn door verschillende mensen, met verschillende wensen.