Airconditioning

Airconditioning heeft een vaste plaats veroverd. Dankzij de vele voordelen is ze nauwelijks meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met airconditioning kan de temperatuur van een ruimte precies op uw behoeften worden afgesteld. Door haar gebruiksgemak, comfort en verhoogde hygi?ne kan de airco uw leven een stuk gemakkelijker maken.

Met de expertise van C. & R. van der Wilt, vormt dit voor u de perfecte combinatie als het gaat om het creëren van een prettig woon- en werkklimaat een garantie voor betere werkprestaties.

Slaapt U benauwd?

Steeds meer mensen nemen een airco in huis, ook op de slaapkamer.
Kunt U zich voorstellen dat U niet meer 's nachts wakker wordt van de warmte. Als U, na 100.000 schapen geteld te hebben, dan eindelijk in slaap bent gevallen en dan droomt van een koel midzomernachtwindje en dan weer wakker wordt van de warmte, is het dan geen tijd om over een airco aanschaf na te denken.

Het bedrijf C. & R. van der Wilt kan voor U een oplossing hebben

C. & R. van der Wilt heeft een jarenlange ervaring in de airco's, van groot tot klein, bij het bedrijfsleven. De particulier is nu aan het ontdekken dat een airconditioning betaalbaar aan het worden is en dat het niet meer een luxe is om er een aan te schaffen.

Voor bij u thuis

 

Hoe kiest u de juiste airconditioner?

Het creëren van het ideale klimaat is een complexe zaak. Er moet met heel wat factoren rekening worden gehouden. Daarom adviseren wij u altijd om contact op te nemen met een Stek-erkende installateur. Hij kan u op grond van uw wensen en zijn bevindingen de beste oplossing bieden. Maar voordat u contact opneemt met een installateur, kunt u zich wel alvast een aantal vragen stellen.

In hoeverre wenst u uw woonklimaat te beheersen?

Wilt u alleen koelen? Of wilt u ook ventileren en/of verwarmen? Deze keuze zal beslissend zijn bij het bepalen van uw airconditioner.

Hoeveel ruimtes?

Ook het aantal ruimtes dat u wenst te condtioneren zal bepalend zijn voor uw keuze. Als u meer dan één ruimte wilt koelen en/of verwarmen, is het mogelijk om verschillende binnendelen aan te sluiten op één buitendeel.

Welke ruimte(s)?

Een winkel? Een slaapkamer,  woonkamer of een kantoor? Het brede programma van Panasonic, Mitsubishi en Daikin biedt voor elke toepassing een gepaste oplossing.

Capaciteiten?

Een systeem met een te hoge capaciteit kan tocht, hoge temperatuursschommelingen en een onnodig hoge energierekening tot gevolg hebben. Met een te lage capaciteit zal u de gewenste temperatuur niet behalen. De juiste capaciteit bepalen is niet voor iedereen weggelegd. Een Stek-erkende installateur kan u hierbij helpen. Hij zal met een aantal beïnvloedende factoren, zoals de ligging van de ruimte, lichtbronnen, het aantal personen in de ruimte enzovoorts rekening houden.

De plaats van het buitendeel?

Het buitendeel moet geïnstalleerd worden op een geschikte plaats, op een stevige basis en eenvoudig te bereiken zijn voor onderhoudswerkzaamheden.

De plaats van het binnendeel?

De keuze van het model wordt o.a. bepaald door de installatiemogelijkheden. Is er een verlaagd plafond aanwezig? Is er plaats vrij aan de muur, etc. Maar daarbij blijft de plaats van de unit nog steeds van groot belang. Elke unit heeft een eigen luchtverdelingspatroon. Het binnendeel op een verkeerde plaats installeren, kan leiden tot tocht en geluidsoverlast.

Wat doet een airco?


Airconditioning is het behandelen van de lucht in een ruimte om zo een ideale temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook de verdeling van de lucht te verzekeren. Airconditioning is dus meer dan alleen het koelen van je werk- en/of leefruimte. Daikin maakt het u het hele jaar door comfortabel.

Koelen

Onze airconditioners bieden een preciese temperatuursbeheersing. U creëert steeds uw eigen comfortklimaat en ademt gezonde, zuivere lucht in en dit zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Verwarmen

Bepaalde airco's bieden u ook de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen, we spreken dan over warmtepompen. Deze installaties geven u uw persoonlijk temperatuurscomfort het hele jaar door. Om even samen te vatten, met een warmtepomp beschikt u over een systeem waarmee u in de zomer hittegolven kan trotseren en in de winter de gure stormen.

Zuiveren

Onze airconditioners produceren zuivere, gezonde lucht. Alle binnendelen worden standaard uitgevoerd met filters die stof, pollen en rook filteren. Volgens uw wensen kan de luchtzuivering aangepast worden. Luchtzuivering is crusiaal voor personen met allergieën.

Ventileren

Ventilatie kan in onze systemen geïntegreerd worden. Dit betekent dat binnenlucht van een ruimte ontnomen wordt en vervangen wordt door verse, geklimatiseerde buitenlucht. U kan de ventilatie tijdens de tussenseizoenen aanzetten, terwijl de airconditioning uitgeschakeld is.

Ontvochtigen

In koeling modus ontvochtigt een airco de lucht zodat u een aangenaam gevoel van welzijn kunt creëeren. Hou daarbij in gedachten dat een correcte vochtigheidsgraad de groei van schimmels vermijdt. Dit is dan weer positief voor personen met allergiën. Mensen voelen zich het beste indien de vochtigheidsgraad tussen 40 en 60% is en het verzekert ook een langere levensduur van electronische apparaten.

De basisprincipes


Het principe van airco:

Alle airconditioners werken in principe hetzelfde en bestaan uit een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel zuigt de binnenlucht aan. Deze lucht wordt gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na afkoeling wordt de gekoelde lucht weer de ruimte ingeblazen. Op de juiste temperatuur en in de juiste richting. 

Enkel koelen


1 Binnendeel

Een ventilator blaast de warme binnenlucht op een warmtewisselaar, waar een koud koudemiddel stroomt. Het koudemiddel absorbeert de warmte van de lucht en de afgekoelde lucht wordt terug de ruimte ingeblazen.

2 Koperen leidingen

Het koudemiddel circuleert door de koperen leidingen van het binnendeel naar het buitendeel.

3 Buitendeel

Door deze warmteoverdracht ondergaat het koudemiddel een verandering. De vloeibare vorm verdampt naar een gasvorm, net zoals water verdampt wanneer het kookt. En net zoals waterdamp terug water wordt wanneer het afkoelt, wordt het koudemiddel weer vloeibaar, wanneer in de buitengroep de opgenomen warmte afgestoten wordt.

4 Koudemiddel

Het vloeibaar geworden koudemiddel vloeit terug naar het binnendeel.

5 Binnendeel

Terug bij het binnendeel geeft het koudemiddel opnieuw de koude lucht af en begint de cirkel opnieuw tot wanneer de ruimte de gewenste temperatuur heeft behaald. 

Waarom airconditioning?


Met een airco creëert u uw wooncomfort. De nieuwe generatie airco's zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in ieders interieur en lifestyle. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht, die u inademt. Kortweg, dankzij airconditioning voelt u zich beter en bent u actiever. Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit. Zeg nu eerlijk. Is het niet heerlijk om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten te slapen, winkelen of gezellig uiteten te gaan?

Invloed op uw prestaties

Er is een correlatie tussen de productiviteit/werkprestaties en de temperatuur van uw werkomgeving. Een werkruimte die te warm, te koud of te vochtig is, stimuleert noch het werkritme, noch de efficiëntie van het personeel.

 

Invloed op uw gezondheid

Airconditioning is meer dan alleen het beheersen van de temperatuur. In het beste geval is dit ook het beheersen van de vochtigheidsgraad, de ventilatie en het zuiveren van de lucht. Ontdek de positieve invloeden die airconditioning kan hebben op uw gezondheid.

 

Invloed op elektronische apparaten

Door het binnenklimaat beter te beheersen, verlengt u de levensduur van bepaalde elektronische apparaten.