Zonneboiler

Folder Solesta zonneboilers

Werking zonneboiler

Vacuümbuissysteem
Schematisch

De Solesta zonneboiler werkt volgens het doorstroom principe. De zonneboiler wordt voor de CV installatie geplaatst. Koud water loopt via de warmtewisselaar in de zonneboiler naar de CV installatie waar het op temperatuur aankomt. Het water wordt opgewarmd via een warmtewisselaar en niet in het vat zelf.

Als de zon schijnt, start de pomp (1) en wordt er koud water vanuit het vat naar de Header (boven leiding collector) van de vacuümbuizen (2) gepompt.

Door het opwarmen van de vacuümbuizen (3) wordt het water in de Header (2) verwarmd tot +/-90 graden Celcius.

Het water loopt terug naar de boiler (4).
Het water in de boiler wordt warm.

Wanneer er warm water wordt gevraagd, loopt uw koude water eerst door de warmtewisselaar (5) in de boiler, waar het wordt voorverwarmd tot plus minus 70 graden Celcius.

Er loopt dan voorverwarmd water naar de CV installatie (6).

Uw CV ketel zal dus niet direct aanspringen en bij een minder warme boiler alleen bijverwarmen.

Schematische weergave werking zonneboiler

Specificaties vacuümbuis collector

http://www.solesta.com/specs_Silverline_collector.pdf

Specificatie opslagmodule

http://www.solesta.com/Specs_opslagmodule.pdf

Subsidie

15% subsidie op zonnepanelen vanaf 2 juli 2012.

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Omvang subsidie

15% van het aankoopbedrag van alleen het materiaal voor een zonnestroominstallatie; zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmateriaal en overig benodigd materiaal. Arbeidskosten van de installatie vallen nadrukkelijk niet onder de regeling. Zonnepaneleninstallaties vanaf drie panelen (690 Wp) komen in aanmerking voor subsidie. Per installatie wordt maximaal 3,5 kWp gesubsidieerd, dit komt neer op een maximum van € 650,-. In totaal kunnen er zo circa 30.000 huishoudens gebruik maken van de subsidie.

Regeling

De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. In uw geval Van der Wilt dus. Het is niet mogelijk om deze subsidie te combineren met andere lokale of provinciale subsidies.

De regeling vloeit voor uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling maximaal € 22 miljoen beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd. Voor 2013 komt er nog eens € 30 miljoen beschikbaar.

Genoeg energie

Per installatie wordt maximaal € 650 subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt. Hiermee kan voor een gemiddeld huishouden genoeg energie worden opgewekt.

Zonnepanelen en apparatuur

Zonnepanelen en apparatuur De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Niet alleen voor de kosten van de zonnepanelen maar ook van de bijbehorende apparatuur kan subsidie worden aangevraagd.

Aanvraag met DigiD

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van www.agentschapnl.nl met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.

De energieprijzen stijgen ongeveer 7% per jaar.
Investeer in zonnepanelen op uw woning.

Een vergunning aanvragen voor een zonnepaneel installatie op uw dak is niet nodig (uitgezonderd monumentale panden), wel moet u een melding maken aan uw energieleverancier omdat u stroom terug gaat leveren, dit kunt u doen via de website www.energieleveren.nl
Installatie kan op een schuin dak of een plat dak, de zonnepanelen worden op uw dak gemonteerd d.m.v. het click-fit systeem.

Wilt u dat onze specialist bij u thuis komt?
Afhankelijk van uw keuze kan deze specialist voor u:

Aangeven of uw huis of bedrijfspand geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.
Aangeven of er geen obstakels zijn in de nabije omgeving die de prestaties nadelig beïnvloeden van uw zonnestroom systeem.
Aangeven of, indien er sprake is van beschaduwing, er alternatieve mogelijkheden zijn voor plaatsing.
U adviseren met welke onderdelen het zonnestroom systeem het best uitgevoerd kan worden zodat de prestaties optimaal zijn.
Een rendementsverwachting aan u geven hoeveel dit systeem zal opbrengen en binnen hoeveel tijd u het systeem kunt terugverdienen.
Een offerte uitbrengen ter plekke zodat u direct weet waar u aan toe bent.
De kosten voor dit bezoek bedragen € 0,-.

Heeft u interesse? Onze zonnepaneel specialist komt vrijblijvend en zonder verplichtingen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Klik hier om uw afspraak te plannen.