Zonnepanelen: Zelf Energie Opwekken

Zonne-energie heeft de toekomst. Van der Wilt helpt u om zelf energie te produceren met zonnepanelen. Van subsidie tot installatie van het zonnepaneel: wij regelen alles. Door heel Nederland, vakkundig en betrouwbaar.

Montage zonnepanelen op uw dak

Onze eigen installateurs komen de zonnepanelen installeren op uw dak. Bij een particulier huis kan de installatie van zonnepanelen in één dag klaar zijn: wij gaan pas weg als uw huishouden of bedrijf draait op zonnestroom.

Duurzaam

Zonnepanelen zijn een uiterst duurzame energiebron.

Het begint al bij het belangrijkste bestandsdeel van zonnepanelen: silicium. Oftewel, zand, één van de meest voorkomende elementen op aarde. Na de productie is er geen fossiele brandstof meer nodig om de zonnepanelen te laten werken. Daarvoor hebben we immers de Zon! Een ander belangrijk duurzaam aspect is dat zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan. Dit alles maakt dat een investering in zonnepanelen op dit moment de enige financieel rendabele manier is om zelf uw duurzame energie op te wekken.

Weten hoe u duurzaam uw eigen energie kunt opwekken met zonnepanelen?

Installatie

Zorgeloze installatie Zonneplan.

  1. Onze installateurs arriveren.
  2. Zonnepanelen worden op uw dak geplaatst.
  3. Omvormer wordt geplaatst.
  4. Bekabeling wordt aangelegd en netjes weggewerkt.
  5. Laatste controle en uw huis wordt opgeruimd achtergelaten.

Zonnepanelen installatie in stappen

Montage van zonnepanelen op dak

Om opbrengst te generen moeten zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Uit de praktijk blijkt dat de montage van de zonnepanelen op een schuin dak vaak zonder problemen verloopt. De dakhaken worden achter de panlatten gehaakt en vervolgens worden de montagerails op de dakhaken geklikt. Op deze montagerails worden dan de zonnepanelen gemonteerd. De panelen moeten dan alleen nog aan elkaar gekoppeld worden en dan is alles klaar voor aansluiting op de omvormer.Zonnepanelen aansluiten op omvormer

Nadat de panelen geplaatst zijn moeten ze aangesloten worden op de omvormer. De gelijkstroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen moet immers worden omgezet naar wisselstroom. Wisselstroom is nodig voor uw eigen elektrische apparatuur en het terugleveren aan het net.

Aansluiten omvormer op meterkast

De opgewekte stroom kan alleen gebruikt worden wanneer de omvormer wordt aangesloten op de meterkast. Anders is het niet mogelijk om de opgewekte spanning te gebruiken voor elektrische apparaten en teruglevering aan het net. Onze ervaren installateurs zorgen ervoor dat de kabel goed en netjes weggewerkt wordt. Als er een kabelschacht beschikbaar is dan is dit natuurlijk nog makkelijker.

Maximale veiligheid: extra groep plaatsen

Om maximale veiligheid te garanderen moeten de zonnepanelen op een eigen groep geïnstalleerd worden. Wanneer er geen groep meer vrij is in de meterkast is het bij installaties van meer dan 3 zonnepanelen noodzakelijk dat een extra groep wordt geplaatst, onze installateurs verzorgen dit uiteraard direct voor u.

Plat dak

Bij een plat dak is het van belang dat de panelen genoeg afstand van de rand hebben. Platte daken hebben namelijk meestal een dakrand en vanaf windkracht drie komen er windstromingen op gang direct na deze rand. Door deze windstromingen komt er te veel spanning op de zonnepanelen wanneer de zonnepanelen te dicht bij de rand staan. Bij een huis van zes meter hoog, twee verdiepingen, moeten de zonnepanelen daarom bijvoorbeeld al minimaal een halve meter van de dakrand geplaatst worden. Daarnaast moeten de zonnepanelen worden voorzien van ballast, meestal in de vorm van stoeptegels. Dit om te voorkomen dat de zonnepanelen verschuiven of erger nog, van het dak vallen. Onze ervaren constructeurs weten precies wat mogelijk is en wat niet voor uw platte dak. In uw persoonlijke ZonneScan™ ziet u precies wat mogelijk is voor uw huis!

Wacht niet langer met uw installatie

Het is nu echt de tijd om zonnepanelen aan te schaffen. Weten wat een installatie bij u gaat kosten?

Plaatsen van zonnenpanelen op dak van een huis